Postpress: afwerken en veredelen

In onze drukkerij werken wij binnenshuis al uw drukwerk perfect af. We kunnen ook nummeren, biegen of rillen, stansen, nieten, boren, verzamelen, … Ook uitstansen, frezen, ringen in baches voorzien, … vormt geen probleem. Door allerlei veredelingstechnieken kunnen we ook een extra speciale uitstraling aan uw drukwerk geven. Dit doen we onder andere door gebruik te maken van foliedruk, spotvernis in UV, geurinkten, blinddruk, afkrabinkten en glitterinkten.

Benieuwd naar de mogelijkheden per product? Kijk dan zeker hier eens!

Mogelijkheden voor afwerking en veredeling:

Snijden / Schoonsnijden / frezen

We snijden al uw drukwerk op het gewenste formaat. Dikkere platen worden gefreesd.

Vouwen / plooien

We kunnen uw drukwerk op verschillende manieren vouwen. Vraag gerust voor de vele mogelijkheden.

Kapvorm / stansen

Een stansmes wordt op maat gemaakt volgens een aangeleverde file (volgens uw of ons ontwerp). Hiermee wordt uw drukwerk uitgekapt in de door u gewenste vorm (mappen, stickers, muismatten, bierviltjes, reclameborden, …).
Toepassingen: stickers, muismatten, displays, wobblers, …

Pregen / blinddrukken

Bij pregen wordt reliëf aangebracht in uw drukwerk. Een model wordt in het papier geperst waardoor een verhoogd of verdiept beeld ontstaat. Ook thermodruk kan zorgen voor reliëf in uw drukwerk (inktreliëf).

Rillen / biegen

Om dikkere papiersoorten gemakkelijker en netter op de juiste plaats te kunnen vouwen, drukken we een lijn in op de plaats waar de vouw of plooi moet komen. Op deze manier wordt voorkomen dat het papier “breekt”. Dit wordt meestal samen met het kappen uitgevoerd.

Perforeren

We brengen een perforatielijn aan om gemakkelijk langs een bepaalde lijn te kunnen afscheuren. Toepassingen: bon, antwoordkaart, entreeticket, …

Boren

Wanneer u drukwerk wilt ophangen, kunnen wij een boorgat maken. Ook om uw drukwerken te kunnen opbergen in een ringmap maken wij boorgaten naar wens.

Lamineren / plastificeren

Op het droge drukwerk wordt een dunne plasticfolie gelijmd. Zo is het papier beter beschermd tegen scheuren, beschadigingen en weersinvloeden. U kunt kiezen voor een mat of glanzend eindresultaat.

Ritsen

Dit is het principe dat toegepast wordt bij stickers en etiketten. Er wordt gekapt tot halverwege de drukdrager. Dit wordt ook ‘snijden tussen vlees en vel’ genoemd. Op deze manier kan de sticker gemakkelijk verwijderd worden van de drager.

Kraslaag

De kraslaag is vooral bekend van de toepassing in krasloten. Een speciale inkt wordt gedrukt op uw drukwerk, nadat eerst een vernis aangebracht werd om uw drukwerk te beschermen bij het krassen. Eens de inkt droog is, kan deze afgekrast zodat uw drukwerk weer tevoorschijn komt.
De kraslaag bestaat standaard in zilver, wit of goud, maar kan na droging weer bedrukt worden met andere kleuren.

UV-lak / vernissen

UV-lak is een vernis die wordt aangebracht op uw drukwerk om zo een opvallend glanseffect te bekomen, maar ook matte vernis is mogelijk. U kunt de volledige foto of een bepaald deel van een foto beter laten uitkomen (bvb waterdruppels, nagellak, ...). De kleurdiepte is veel beter en de UV-lak is zeer kras- en vingervlekbestendig.

Max. formaat: 1800mm x 1500mm
Voorbeelden: stickers, brochures, reclamedrukwerk, …

Thermodruk – reliëfdruk - inktreliëf

Met deze techniek zwelt de inkt lichtjes. Op de inkt wordt harspoeder gestrooid, die na verwarming opzwelt en voor het reliëf zorgt. Dit is een ideaal alternatief voor klein preegwerk. Deze techniek kan zelfs gebruikt worden voor braille!
Max. formaat: 700mm x 500mm

Foliedruk

Foliedruk geeft uw drukwerk een luxueuze uitstraling. De keuze aan folies is enorm uitgebreid: van de klassieke goud- of zilverkleurige folie, over andere metaalkleuren tot folies met kleuren die lijken te veranderen of met een holografisch effect. Uw drukwerk is op deze manier ook beveiligd tegen kopiëren. In onze drukkerij gebeurt dit met de traditionele drukmethode: typo.
Max. bedrukbaar formaat: 270mm x 380mm
Max. formaat folie: 200mm x 200mm

Nummeren

Elk exemplaar kan een uniek nummer krijgen. Denk maar aan krasloten, tombolakaarten, volgnummers op facturen, inkomkaarten…