Tampondruk

Wilt u iets drukken op niet-vlakke materialen of op moeilijk bereikbare plaatsen? Tampondruk biedt de oplossing. Met tampondruk zijn zowel ronde, holle, bolle als andere oneffen oppervlakken te bedrukken.

Relatiegeschenken, producten of (industriële) onderdelen kunnen zo worden voorzien van uw opdruk.
Max. formaat: 70mm x 150mm
Max. aantal kleuren: 4 Pantone (niet aansluitend)

Enkele voorbeelden van te bedrukken voorwerpen: bekers, helmen, tassen, flessen, pingpongballetjes, aanstekers, USB-sticks, rekenmachines, kerstballen, computermuis,…

Uiteraard is er nog veel meer mogelijk. Aarzel niet contact op te nemen voor al uw vragen.

Principe

Tampondruk is een indirecte vorm van drukken. In een vlakke, inktafstotende plaat (het cliché) worden verdiepingen gemaakt. Hierin komt de inkt. Een deel van de inkt wordt opgenomen door een gladde en elastische stempel van siliconenrubber (aangezien siliconen inktafstotend is). Dan wordt de inkt door de tampon overgebracht op het te bedrukken object.

Doordat de siliconen stempel elastisch is, kan deze zich aanpassen aan ieder te bedrukken object. Hierdoor wordt het mogelijk ook een oneffen oppervlak te bedrukken. Er kan ook worden gekozen welke hardheid, vorm en grootte de tampon krijgt. Dit heeft een directe relatie met het te bedrukken oppervlak.